Dzień dobry Poruszałem już ten problem ale spróbuje jeszcze raz. Czy za pomocą css można ukryć wyświetlanie cyfr w cenie? Chodzi mi dokładnie o zablokowanie wyświetlania dwóch zer po kropce. Można by to porównać do nie wyświetlania groszy w polskiej walucie. Wiem że cały skrypt odpowiedzialny za wyświetlanie cen jest niemodyfikowany, ale może istnieje jakiś sposób. A jeszcze coś lepszego mam w cenie np. tej pokazanej po 2 jest przecinek jest możliwość zamienić go na kropkę? pozdrawiam
możesz spróbować dodać w plikach tpl nową klasę w której nie będziesz wyświetlał wartości jako cena {currency} tylko jako liczba {float} i tam możesz ustawić z jaką dokładnością dziesiętną ma być wyświetlana wartość. 2. krokiem było by ukrycie kwoty w css Nigdy tego nie testowałem, ale możesz spróbować na kopii
czyli na przykład product/index.tpl linia 144 <em class="color">{currency value=$product->defaultStock->getSpecialOfferPrice()}</em> po zamianie currency na float <em class="color">{float value=$product->defaultStock->getSpecialOfferPrice()}</em> zostanie wyświetlona tylko liczba ? a po dodaniu 円 na końcu <em class="color">{float value=$product->defaultStock->getSpecialOfferPrice()}円</em> zostanie wyświetlona liczba z symbolem na końcu?
getSpecialOfferPrice() odpowiada za cenę promocyjną, ale ten tok jest poprawny. Osobiście bym zrobił to w nowym div, żeby koszyk miał informacje poprawne
w nowym div, ? przepraszam ale nie wiem o co chodzi jeśli ten krok zadziała to jak "zmusić " liczbę do niepokazywania ostatnich dwóch liczb po kropce? jeszcze zastanawiałem się nad takim sposobem: jeśli będzie pokazywana liczba bez symbolu waluty (to będzie dopisane w kodzie) to może istnieje waluta w wyborze dostępnych walut która nie posiada części dziesiętnych i ją ustawić jako walutę domyślną, wyświetlana będzie tylko liczba a symbol waluty jest zapisany w kodzie. czy to zadziała We wszystkich mailach do klientów mam zapisane { float_sum} i na stałe przypisany symbol waluty wszystko działa poprawnie tylko te zera po kropce.
zmieniłem linie 150 w product/index.tpl <em>{currency value=$product->defaultStock->getPrice()}</em> <em>{float value=$product->defaultStock->getPrice()}円</em> jak widać zmieniło to wyświetlanie ceny , jest poprawny symbol waluty za kwotą ale teraz jak pozbyć się tych ostatnich dwóch zer po kropce
po getPrince() dodaj precision=0 Sugeruję dodać ci strukturę, żeby w koszyku wszystko działało ci poprawnie. (dodaj to samo co zrobiłem tylko jako Code: <div id="nowa-cena"> <em>{float value=$product->defaultStock->getPrice() precision=0}円</em> </div>
po dodaniu precision=0 wywala bląd : Błąd w szablonie widoku product/index.tpl: 147 syntax error: invalid attribute name: '=' (Smarty_Compiler.class.php, line 1609)
Wkleiłeś to co podałem ? Przesyłam również link do dokumentacji opisującej tą metodę : https://tech.clickshop.pl/theme-development/smarty/float
tak to wyglada: <div id="nowa-cena"> <em>{float value=$product->defaultStock->getPrice()precision=0}円</em> </div> <del class="none"></del> {if $product->currency and $currency->getIdentifier() != $product->currency->getIdentifier()} i wywala bląd: Błąd w szablonie widoku product/index.tpl: 148 syntax error: invalid attribute name: '=' (Smarty_Compiler.class.php, line 1609)
Wszystko poprawiłem jest super, jedynie nie mogę zlokalizować tego kodu: pierwszy krok oraz tego pliku: a także nie wiem jak dopisać "precision=0" w wiadomościach np. </span><strong><span style="font-size: 12pt;">{float_sum}円</span>