ROZWIĄZANE Dodanie nazwy kategorii do nazwy produktu

Dyskusja w 'Sklep internetowy eSklep' rozpoczęta przez użytkownika ŁukaszWaniek, 24 Luty 2018.

1. ŁukaszWaniek

ŁukaszWaniek Bywalec

Docenione treści:
    0
    Witam
    Czy jest możliwość dodania do nazwy produktu ostatniej nazwy kategorii w której sie znajduje?
    Potrzebne mi to ze względu na to, że jeden produkt wystepuje w różnych kategoriach i ma inny pierwszy człon kodu produktu np BV10-SM1 i BV1045-SM1.
    Tzn będąc w kategori level 3 do nazwy produktu powinna być dodana kategoria level4 w której się znajduje. Na załączonym pliku wytłumaczone wizualnie.

Produkt znajduje się w różnych kategoriach np:
    Narzędzia do obróbki --> Szlifierki do szkła płaskiego --> ELB 10 ---> Standardowa konfiguracja --> 4 poz. BV10-SM1
    i w kategorii
    Narzędzia do obróbki --> Szlifierki do szkła płaskiego --> ELB 10/45 ---> Standardowa konfiguracja --> 7 poz. BV1045-SM1

więc będąc w kategorii ELB 10 ---> Standardowa konfiguracja produkt
    Tarcza diamentowa (pełna) [Fazka] powinien mieć nazwę
    "4 poz. BV10-SM1 Tarcza diamentowa (pełna) [Fazka]"

Czy można ukryć wyświetlanie kategorii level 4?

Załączone pliki:

2. ŁukaszWaniek

ŁukaszWaniek Bywalec

Docenione treści:
    0
    Zauważełem że na jpg-u jest błąd, miało być kategiria 4 + nazwa produktu a jest categoria 3 + nazwa produktu

3. LukaszC

LukaszC eCommerce Team

Docenione treści:
    108
    @ŁukaszWaniek jak dobrze rozumiem, chcesz dodać przed nazwą podkategorii numer zagnieżdżenia ?

4. ŁukaszWaniek

ŁukaszWaniek Bywalec

Docenione treści:
    0
    Chciałbym aby przed nazwą produktu wyświetlonego w przedostatniej kategorii pojawiała się nazwa kategorii do której jest przypasany level wyżej.
    Innym pomysłem, aby w zależności w jakiej kategorii otworzę ten sam produkt pojawiał się inny kod producenta było utworzenie atrybutów, z kodem producenta i przypisanie ich do konkretnych kategorii, następnie do produktu przypisainie atrybutów z wszystkimi możliwymi kodami producenta. Myślałem, że to zadziała w ten sposób, że w zależności w jakiej kategorii otworzę produkt to będzie miał inne wyświetlane atrybuty, niestety w szczegółach produktu pojawiają się wszystkie atrybuty.

Dzisiaj zauważyłem też jedną dziwną rzecz, mianowicie jeżeli produkt ma główną kategoria np ELB10-->standardowa konfiguracja--> 1 poz oraz dodatkowe katalogi np ELB1045--->standardowa konfiguracja--> 1 poz oglądając szczegóły produktu będąc w dodatkowej kategorii, pisze że jesteś w ELB10-->standardowa konfiguracja--> 1 poz (główny katalog). To będzie wprowacać w błąd klienta że się pomylił (oczywiście jeżeli tam spojrzy).

Proszę mi też wytłumaczyć po co atrybuty przypisuję się do kategorii a później do produktu. Jeżeli przypiszę np trzy atrybutu do produktu (każdy atrybut w innej kategorii) to obojętnie w jakiej kategorii produkt zostanie wyświetlony i tak będą w szczegółach produktu widoczne wszystkie atrybuty? (każdy atrybut przypisany do tej samej kategori co produkt)

Załączone pliki:

Ostatnia modyfikacja: 27 Luty 2018
  5. LukaszC

LukaszC eCommerce Team

Docenione treści:
    108
    Dodanie jakiś wartości tekstowych musisz zrobić w pliku tpl. W tym momencie niestety nie jestem w stanie przedstawić jakiegoś gotowego kodu, ale sugeruję przeanalizowanie tpl Menu/box.tpl oraz product/tableofproducts.tpl
    I w tych powyższych plikach tpl nanieść zmiany odpowiedzialne za dodanie wartości według kategorii w której się znajdujesz. Dodam, że edycję tpl wykonaj na nowej kopii szablonu.

6. ŁukaszWaniek

ŁukaszWaniek Bywalec

Docenione treści:
    0
    OK Dzięki.

Poleć forum znajomym