ROZWIĄZANE Dziwna sprawa z przekierowaniem + ssl

Discussion in 'Sklep internetowy eSklep' started by Tomek333, Oct 25, 2016.

1. Tomek333

Tomek333 Ulubieniec

Hej mam domenę na nazwa, wczoraj w panelu zmieniłem dnsy na home . Click shop jest na ssl a domena nie ma ssl przez co po zmianie dnsó na home po wejsciu na strone było ostrzeżenie o niebezpieczeństwie. Zmieniłem więc na przekierowanie zwykłe redirect z domeny bez ssl na adres sklepu z certyfikatem

Dzis po wejsciu na domene nie przekierowuje na adres sklepu tylko wyswietla ładnie sklep pod adresem domeny z podstronami czyli to co chciałem tyle że nie ma już takich ustawień i wszystko jest bez z ssl.

Dlaczego tak jest Czy to jest związane z tymi zmianami dnsów na home i za pare godzin wróci do stanu poprzedniego ?

Jesli bym chciał sklep na domenie i na ssl to muszę dokupić dodatkowy certyfikat ssl w nazwa ?

Jak ustawić w sklepie ssl tylko dla strony płatnosci ?

Mile widziane linki do podobnych tematów

2. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Przejdź do opcji menu: "Konfiguracja" -> "Administracja, system" -> "Bezpieczeństwo" - w tym miejscu możesz włączyć zabezpieczenie SSL dla tylko wrażliwych danych (np. koszyk + panel klienta).

Jeśli certyfikat SSL, który zamówiłeś u nas nie jest jeszcze opłacony, to sugeruję go opłacić i następnie korzystać z instrukcji zawartych w tych artykułach:

Po zamówieniu certyfikatu SSL, należałoby go opłacić i następnie potwierdzić zamowienie certyfikatu (wybranie domeny, która ma byc zabezpieczona itp.). Po wydaniu certyfikatu przez home.pl, będziesz mógł zainstalować ten certyfikat SSL do wybranego sklepu Click Shop.

Tomek333 likes this.
  3. Tomek333

Tomek333 Ulubieniec

Zle zadałem pytanie, z clickshopem jest certyfikat w pakiecie.

Mając domene zarejestrowaną u innego dostawcy mogę ją przekierowac na clickshop tak aby wyswietlało sklep na tej domenie w https (koszyk i płatnosci) ?

4. Mariusz

Tak, po opłaceniu certyfikatu SSL, będziesz mógł wybrać dla jakiej domeny ma być przeprowadzane szyfrowanie transmisji (może być to również domena zewnętrzna). Wszystkie instrukcje powinieneś otrzymać w wiadomości e-mail po opłaceniu.

Tomek333 likes this.
  5. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

jest w pakiecie za darmo i możesz go uruchomić robisz to dla domeny nie ważne gdzie ona jest, jednak aby go użyć musisz go zarejestrować :) ten z pod adresu sklepxxxx.home.pl to nie ten sam :D

Mariusz likes this.
  6. Mariusz

Share This Page