Witam wszystkich, zainstalowana w Chrome wtyczka do analizy tagów Google pokazuje uparcie taki oto błąd odnośnie kodu Analytics na stronach sklepu: "No HTTP response detected" Czy Wam też się takie coś pokazuje? Co ciekawe, błąd powtarzalność tego błędu jest umiarkowana, raz go nie ma, a raz jest, czasem pokazuje się po jakimś czasie od otwarcia strony. Przy okazji dołożę cegiełkę do znanego już na forum tematu lokalizacji kodu GA: "Code found outside of <head> tag" Strona: http://www.energiajutra.com.pl/ Pozdrawiam wszystkich ClickShoperów Michał
@Pykon spróbowałem zrobić mały research ze słowem kluczowym: "No HTTP response detected" i wyświetliło mi sporo wyników dotyczących nie tylko naszego Click Shopa. Spróbuje zasięgnąć języka tu i ówdzie, ale nie mogę niczego obiecać w tej sprawie. Może inni użytkownicy forum.home.pl mają więcej informacji na ten temat.
Porządki na forum, być może odpowiedź przyda się jeszcze autorowi lub innym użytkownikom Spotkałem się kilka razy z tym błędem, każdy ze sklepów miał integrację wykonaną przed kod w integracjach własnych/edycji zaawansowanej. Najlepiej wykonywać integrację z GA poprzez wbudowaną integrację w zakładkach: konfiguracja --> integracje --> inne --> GA. Jeżeli przy takiej konfiguracji błąd się pojawia, jest to do indywidualnej weryfikacji