Homebiuro Homebiuro - sugestie dot. fakturowania usług

Dyskusja w 'Sugestie i zgłoszenia' rozpoczęta przez użytkownika szymi, 28 Październik 2015.

1. szymi

szymi Nowy użytkownik

Docenione treści:
    0
    To ja mam też kilka uwag:
    1. Tworzę nową fakturę dodając usługę (uprzednio definiując ją w odpowiednim miejscu), a i tak muszę zmieniać na wystawianym dokumencie pole "data dostawy towaru" na "data wykonania usługi". Dlaczego, skoro wiedzą Państwo że chodzi o usługę? Można to chyba zautomatyzować, a jak nie można, to:
    2. czemu nie można zapisać wzoru faktury, by nie uzupełniać jej tymi samymi danymi co chwilę? Wystawiam dużo jednej firmie i muszę wklepywać dane za każdym razem z osobna.
    3. Podczas wystawiania faktury mamy pola "wystawca" i "odbiorca", a już w .pdf "sprzedawca" i "nabywca". Da się to zmienić, by zostawało tak jak w trybie edycji dokumentu?

Pozdrawiam.

2. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    Faktura może zawierać zarówno towary jak i usługi. Na jakiej podstawie miałoby działać automatyczne ustawianie daty?

Po wystawieniu faktury, można wybrać opcję "wystaw podobną" i będzie ona miała uzupełnione takie same dane jak pierwotna.

Otrzymałem potwierdzenie, że punkt trzeci został przesłany do działu rozwoju. Przyjęliśmy, przeanalizujemy i ujednolicimy.

3. szymi

szymi Nowy użytkownik

Docenione treści:
    0
    Nie chodzi o samą datę, a o napis który przy niej widnieje. Wystawiam fakturę z usługą (zdefiniowaną wcześniej, a więc system wie co robię), a mimo to muszę też zmienić pole koło daty i drugi raz znaczyć, iż chodzi o usługę (zmienić z "data dostawy towaru" na "data wykonania usługi") .
    Więc pytanie brzmiało, czy można przy dodawaniu listy towarów/usług do faktury, także zmienić przy tej okazji, z automatu, to pole przy dacie ;-)

Dzięki za wdrożenie 3. sugestii.

4. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    Aaa rozumiem już :). Wysłałem zapytanie, jak otrzymam odpowiedź, od razu odpiszę w tym temacie.

Poleć forum znajomym