ROZWIĄZANE Modernshop - problem

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika kdelek, 31 Sierpień 2017.

1. kdelek

kdelek Nowy użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam,
    jestem co prawda od wczoraj posiadaczem nowego sklepu ze skórką modernshop. Niestety nie mogę sobie poradzić, jak poustawiac te moduły, żeby forma sklepu nabrała taki kształ jak był zaprezentowany na demo. Proszę o pomoc, ponieważ wczoraj przesiedziałem tylko godzin i nie udało mi się tego w pełni ogarnąć.
    Może są jakieś instrukcje? Albo ktoś mógłby wytłumaczyć?

Pozdrawiam.

2. papux

papux Laureat

Docenione treści:
    114
    Tak na prawdę nauka sklepu zajmuje trochę więcej niż parę godzin.
    Ja np spędziłem nad nim już prawie dwa lata i ciągle się uczę.

Wszystkie skórki rozczarowują jeśli tak na prawdę ich się nie przystosuje do własnych oczekiwać a do tego potrzeba czasu i czasami wiedzy a właściwie systematycznej nauki sklepu.
    Jeśli chodzi o demo modern shopa to są zwykłe zdjęcia stworzone w module.

3. kdelek

kdelek Nowy użytkownik

Docenione treści:
    0
    Wiem, właśnie tak myślałem, ale gdy sprawdziłem jakiej wielkości te zdjęcia tam były, to nie umiem rozstawić tych modułów tak jak powinno być... Można albo na środku a potem po skrajnych stronach, ale wtedy zdjęcie się spłaszcza. Nie rozumiem tego, a tylko o to narazie m chodzi i na tym się zatrzymałem.

4. papux

papux Laureat

Docenione treści:
    114
    Tak na prawdę tworzysz jeden moduł np nazywasz go zdjęcia 1 i w tym module tworzysz sobie dwa zdjęcia np w tabeli.

5. kdelek

kdelek Nowy użytkownik

Docenione treści:
    0
    aaa, w ten sposób. Ok już próbuję w takim razie, mam nadzieję, że ogarnę. A czy mogę zapytać jeszcze odnośnie certyfikacji SSL? Ponieważ zainstalowałem tak jak było w poradniku, a gdy wchodzę w link nie wyskakuje mi ta "zielona kłódka" ani informacja że bezpieczne. Tak samo załadowałem FAVICON i też nie wyświetla się, a dałem poprawny wymiar 32x32 a później wręcz zmieniłem na 16x16

6. papux

papux Laureat

Docenione treści:
    114
    Po pierwsze trzeba wymusić adres sklepu. Wjedz w :
    Konfiguracja>>ustawienia podstawowe>>informacja o sklepie
    Wpisz adres domeny koniecznie z przedrostkiem https://
    zaznacz wymuś adres sklepu.

Przejdź do:
    Konfiguracja>>Administracja,system>>bezpieczeństwo
    W obsługa https wybierz czy cały sklep ma być szyfrowany czy tylko koszyk (wybór należy do ciebie)

Po tym zabiegu powinien wskoczyć certyfikat.

7. kdelek

kdelek Nowy użytkownik

Docenione treści:
    0
    Faktycznie, już jest! Dziękuję bardzo... tylko jak wklepuje główny adres to pojawia się bezpieczna, potem znika a jak przechodzę już do kategorii jest cały czas.

8. papux

papux Laureat

Docenione treści:
    114
    musisz mi podesłać adres strony inaczej tego nie podejde

9. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    Po zakupie skórki, otrzymujesz gotowy szablon, który nie wymaga zbyt wielu modyfikacji poza jedną - trzeba zwykle wstawić grafikę do niego, własną, gdyż, niestety, ale zakup skórki nie przewiduje zakupu samej licencji na wykorzystaną grafikę. jeśli miałbyś trudności w doprowadzeniu szablonu do stanu z podglądu, możesz liczyć na pomoc innych użytkowników forum, a także zgłosić się na formularzu kontaktowym (panel.home.pl) w temacie wpisując np. zakup skórki sklepu - prośba o pomoc. Temat trafi do Przemka Kiki lub innej osoby odpowiedzialnej za opiekę nad produktem sklepu, którzy pomogą Ci z dopasowaniem grafik przynajmniej na tyle, abyś wiedział "co z czym działa".

Poleć forum znajomym