ROZWIĄZANE Nowa informacja w dostępności produktu na karcie produktu

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika kolukas, 18 Październik 2016.

1. kolukas

kolukas Spryciarz

Docenione treści:
    11
    Oprócz sklepu internetowego mamy także trzy salony stacjonarne. Chciałbym na karcie produktu dodać informację o dostępności produktu w salonach firmowych.

Póki co udało mi się w ustawieniach języka zmienić frazę dostępność na dostępność w sklepie internetowym

Dalej jest informacja o czasie wysyłki i cena produktu.

Zależy mi na dodaniu linii z informacją typu: "Dostępność w salonach firmowych: kliknij i sprawdź". Informacja ta miałaby się znajdować między wysyłką, a ceną:

dostepnosc_produktu.jpg

Kliknij i sprawdź powinno otworzyć nową kartę informacyjną w której opiszę jak sprawdzić dostępność produktu w wybranym salonie.

Przeszukiwałem pliki .tpl ale nie udało mi się znaleźć odpowiedniego miejsca w którym powinienem dopisać taką informację (moja wiedza w tym temacie jest za słaba).

Ma ktoś jakiś pomysł?

Może chociaż jakaś wskazówka jak na podstawie funkcji Zbadaj np. w Chrome mogę odnaleźć odpowiedni plik .tpl Klasę znalazłem, ale nie wiem co dalej :(

div.class.jpg

2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
  3. kolukas

kolukas Spryciarz

Docenione treści:
    11
    @Grzesiek dzięki za odpowiedź. Wątek faktycznie okazał się przydatny. Co prawda zrobiłem to w trochę inny sposób, ale najważniejsze że udało mi się osiągnąć zamierzony efekt :) Gdyby ktoś chciał zrobić coś podobnego to ja zrobiłem to w sposób następujący:

1. Edytor HTML/CSS
    2. Scripts>Product>Index.tpl
    3. W miejscy zaznaczonym na obrazku wkleiłem osobnego DIVa dostepnosc_w_salonach.png
    4. Do własnego stylu CSS dodałem:
    .availability row{
    .salon{float:left;}
    }

U mnie działa i wygląda także prawidłowo w wersji mobilnej.
    Efekt można sprawdzić np. tutaj: https://www.trigar.pl/pl/p/Garmin-Fenix-3-Sapphire-HR-Elevate-Pomiar-tetna-z-nadgarstka/1453

Wie ktoś może co powinienem dopisać przy linku, żeby kliknięcie powodowało otwarcie nowego okna?

Poza tym wątek można już chyba ustawić jako rozwiązany.

4. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    O super!

A nie przypadkiem : target="blank"

5. kolukas

kolukas Spryciarz

Docenione treści:
    11
    działa, dzięki :)

Poleć forum znajomym