ROZWIĄZANE Podobne produkty

Dyskusja w 'Sklep internetowy eSklep' rozpoczęta przez użytkownika fitdemin, 20 Lipiec 2016.

1. fitdemin

fitdemin Nowy użytkownik

Docenione treści:
    0
    Dzień Dobry, korzystamy z Click Shopa. Jak możemy wdrożyć do sklepu opcje taką, że jak klient wejdzie w konkretny produkt to po spodem pokażą mu się 'Podobne produkty"?
    Wiem, że w ClickShopie jest to możliwe bo widziałem to w innym sklepie na tym samym silniku.

2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
  3. fitdemin

fitdemin Nowy użytkownik

Docenione treści:
    0
    Rozumiem, a czy jest możliwość jakiegoś bardziej automatycznego powiązania tych produktów?

@edit: szczerze mówiąc, nie chce mi się do każdego przypisywać odpowiednich produktów. A tak to by chociaż po nazwie podobnej by wyświetlał.

4. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    Trudno ten mechanizm zautomatyzować, chociaż można by przyjąć np. schemat: powiązane per kategoria np. czyli dodajemy X produktów do tej samej kategorii i wszystkie mają te same powiązania, np. uchwyt do telewizora.

Pomysł wydaje się logiczny i tak został przedstawiony kierownikowi, ale na chwilę obecną nie przejdzie dalej, co nie znaczy że nie będzie zgłaszany (trzeba by opracować rozwiązanie).

oczywiście alternatywa zawsze istnieje, np. w postaci API: http://help.clickshop.home-whs.pl/api

product.related.list - Zwraca produkty powiązane dla danego produktu
    product.related.list.create - Tworzy produkty powiązane dla wskazanego produktu
    product.related.list.delete - Usuwa produkty powiązane dla wskazanego produktu
    product.related.create - Tworzy produkt powiązany dla wskazanego produktu
    product.related.delete - Usuwa produkt powiązany dla wskazanego produktu

ale albo trzeba by napisać aplikację do tego, albo skorzystać z gotowca: https://forum.home.pl/threads/jak-laczycie-swoje-sklepy-z-click-shopem.1172/#post-7724

Na tym etapie to wszystko co mogę Ci zaproponować.

5. Dominik

Dominik Opiekun

Docenione treści:
    27
    Można zrobić z Nosto.com, quarticon.com lub lepiej poczekać jeszcze ze dwa miesiące, kiedy integracja z quarticon'em będzie bardzo łatwa.

6. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    @Dominik z ciekawości, Nosto generuje opis produktu z rekomendacjami i wklejasz kod czy po api łączy się ze sklepem? Czy jak to działa?

Poleć forum znajomym