W TRAKCIE Produkty powiązane - jak tylko zdjęcia i nazwy produktów

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika iisjah, 14 Czerwiec 2016.

1. iisjah

iisjah Bystrzak

Docenione treści:
    5
  2. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    troszkę zabawy ale da się to zrobić, w tplu odpowiadającym za powiązane musiałbyś objąć opis w diva z nową klasą, a we własnym stylu dla klasy dać display:none;

3. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    A ja bym mimo to spróbował:

własny styl CSS:

Kod:
    .product .description{
      display:none;
    }
    To jest w zakładkach i mi złapało tylko dla opisów powiązanych produktów. Reszta działa ok.

4. TheL

Docenione treści:
    535
    niestety te klasy dotyczą też kilku innych rzeczy i nie ryzykowałbym z tym, owszem zadziała w firebugu, ale może zabrać też opisy w innych miejscach.

5. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    Masz rację, ale testowałem w sklepie i przy opcji z zakładkami wygląda na to że działa. Sprawdź, może coś przeoczyłem.

6. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    @iisjah powinnaś to zrobić zgodnie z opisem @TheL - czyli znaleźć plik .tpl w szablonie, który odpowiada za produkty powiązane i następnie znaleźć fragment kodu, który jest odpowiedzialny za wyświetlanie opisu. Następnie w miejscu, gdzie wyświetlany jest opis, należało by utworzyć:

<div class="nazwa_klasy">
    tutaj jest treść opisu</div>

Następnie tak jak napisał @TheL we "Własnym stylu CSS" należałoby dodać kod ukrywający dodaną klasę, przykład:
    Kod:
    .nazwa-klasy {
    }
    W ten sposób będziesz mogła ukryć opisy i mieć przy okazji pewność, że inne opisy w sklepie nie znikną.

7. iisjah

iisjah Bystrzak

Docenione treści:
    5
    Dzięki za propozycję - spróbuję znależć dobre miejsce w pliku tpl żeby stworzyć nową klasę (na razie próby spełzły na niczym ale nie poddaję się)

8. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    @iisjah sprawdzałem testowałem i użycie kodu:
    Kod:
    .product .description{
    }
    zakładając że mamy widok produktów z zakładkami, nie koliduje z usunięciem opisów w innych miejscach. Więc możesz w chwili obecnej śmiało tego użyć.

9. TheL

Docenione treści:
    535
    A w opisie czytaj więcej nie ma tak klas? gdzieś to widziałem ale za żadne skarby nie mogę sobie przypomnieć gdzie.

Poleć forum znajomym