ROZWIĄZANE Przekierowanie domeny na wd mycloud EX2Ultra

Dyskusja w 'Domeny' rozpoczęta przez użytkownika eltech-service, 29 Marzec 2016.

1. eltech-service

eltech-service Nowy użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam

zakupilem macierz dyskowa wd mycloud EX2Ultra chcialem spytac czy jest mozliwosc wrzucenia plikow strony www do publicznego katalogu na macierzy i przekierowanie domeny do mojej macierzy dyskowej.

2. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    domenę możesz przekierować jak Ci się podoba, np na hosta czy adres ip, albo nawet na inną domenę.
    To na docelowym miejscu definiujesz jak ma to działać.

Grzesiek lubi to.
  3. eltech-service

eltech-service Nowy użytkownik

Docenione treści:
    0
    czyli musze napisac do western digital czy macierz NAS Mycloud może wyswietlac strony internetowe. Mam prosbe moglbys mi napisac o co mam spytac WD

4. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    Obawiam się, że Twój NAS nie ma w sobie serwera www, a jedynie FTP. Ja w swoich Synology posiadam takowy serwer jednak z niego nie korzystam bo wygodniej mi mieć wszystko na zewnętrznym hostingu.

5. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    Tutaj za wiele nie podpowiem Ci, ale tak jak napisał TheL, domenę przekierowujesz na co chcesz: IP, HOST czy zewnętrzne DNS. Jeśli serwer obsługuje strony WWW, to pytanie brzmi jak wykonać konfigurację i na co skierować domenę, aby nastąpiło jej wywołanie.

W tym temacie specem nie jestem, ale po stronie Panelu home.pl służę pomocą.

Edit: dostałem taką podpowiedź od kolegi z piętra:

zobacz, czy to będzie dla Ciebie pomocne.

6. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    @eltech-service czy udało Ci się wszystko skonfigurować jak chciałeś?
    Jakąś nietypową konfigurację wprowadzałeś?

Poleć forum znajomym