Czy jest możliwe ukrycie kategorii produktów dla grupy klientów ? Chodzi o to, że mam kategorię "abc" i chciałbym, aby ta kategoria i wszystkie produkty które zawiera, była widoczna tylko dla grupy klientów (np. Firmy). Czy da się coś takiego zrobić ? Skoro ja po zalogowaniu do panelu admina i wejściu do sklepu mogę zobaczyć kategorię nieaktywną (?preview=true), to może można jakoś zrobić tak, aby dana grupa klientów także widziała tą kategorię ? Czyli np. wyłączona kategoria byłaby widoczna tylk odla pewnej grupy klientów ? Ewentualnie jakieś inne rozwiązanie.
@Grzegorz88 wysłałem zapytanie w tej sprawie do specjalisty od sklepu internetowego (numer zgłoszenia: FEEDBACK-841). Proszę o cierpliwość, gdy uzyskam info zwrotne, dam znać w tym temacie na forum.
Wyłączenie aktywności kategorii nie wyłącza możliwości przejścia do linków aktywnych w nich produktów, co umożliwia ewentualne linkowanie i przekazywanie informacji o produktach konkretnym użytkownikom. Można pokusić się w zabawę z przekierowaniem danej kategorii na skrypt z hasłem do niej, ale tak czy inaczej wszyscy klienci będą widzieli widniejącą nazwę kategorii w sklepie. Drugim potencjalnym rozwiązaniem jest uruchomienie drugiej wersji językowej sklepu, oczywiście wykonanie jej 1:1 (jeden do jednego), ale z aktywną kategorią w drugiej wersji językowej (w pierwszej wersji językowej kategoria będzie wyłączona) i wtedy przekazanie w mailu dla danego usera z tej grupy linku do odpowiedniej kategorii. Ostatnim pomysłem na rozwiązanie jest wykonanie takich zmian ustawień, aby wszystkie produkty z tej kategorii były dostępne tylko na zamówienie (zapytanie o cenę) - w ten sposób administrator sklepu samodzielnie zatwierdza i tworzy zamówienia dla konkretnych klientów, a cenę może ustalać/podawać dla różnych grup klientów. Daj proszę znać czy któreś z powyższych informacji Ci pomogą.