ROZWIĄZANE Uprawnienia dostępu do stron informacyjnych

Dyskusja w 'Sklep internetowy eSklep' rozpoczęta przez użytkownika blurit, 18 Styczeń 2016.

1. blurit

blurit Zaglądacz

Docenione treści:
    1
    Hej, w jaki sposób mogę (jeżeli jest taka możliwość) ustawić użytkownikom dostęp do poszczególnych stron informacyjnych. Chciałbym zdecydować którą stronę może widzieć gość i user, a którą tylko user.

2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    Hej, pamiętam o Twoim pytaniu, czekam na informację zwrotną. Chciałbym Ci polecić .htaccess ale trudno mi powiedzieć czy nie namąci czegoś w konfiguracji sklepu: https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/ograniczenie-dostepu-do-stron-ukryty-katalog/ więc wstrzymuję się z doradzaniem tego.

Po stronie sklepu nie ma takiej opcji, więc tylko zewnętrznie.

Edit:
    przyszło mi jeszcze do głowy takie coś jak tworzenie stron informacyjnych ale bez dodawania ich w nagłówek i stopkę. Strony takie nie są widoczne (chociaż mogą się pozycjonować) nie mniej z poziomu strony nikt ich raczej nie odnajdzie. Linki do takich stron możesz podawać np. w szablonach wiadomości e-mail, a to za rejestrację innym razem za zakupy czy zapis do newslettera.

Edit: z informacji jakie uzyskałem. htaccess na 99% nie zadziała. Możesz próbować skierować zapytanie do agencji interaktywnej, być może coś podobnego wykonywali, np. @gabiec.pl

blurit lubi to.
  3. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    dodatkowo można link do takich stron dać widoczny tylko po zalogowaniu podobnie jak to ma miejsce z wyświetlaniem innych informacji dostępnych dopiero po zalogowaniu.

blurit lubi to.
  4. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    @TheL możesz rozwinąć ten temat? Pewnie jakieś zmienne dodatkowe. Po stronie sklepu tylko ceny można uzależnić od logowania (ich widoczność).

Ja tylko uzupełnię informację, że po stronie sklepu zgłoszenie zostało przekazane, ale raczej nie będzie realizowane, a przynajmniej nie w najbliższym czasie. Brak zainteresowania mechanizmem.

5. TheL

TheL @Lider VIP Beta-tester

Docenione treści:
    535
    a no faktycznie nie wyjaśniłem rozwiązania.
    Można zdecydować czy dany link jest widoczny dodając go do odpowiedniego pliki tpl w taki sam sposób w jaki otrzymujemy informację typu witaj adres@email dostępną po zalogowaniu czyli przy użyciu odpowiedniego IFa, w tej chwili nie podam kodu bo nie mam dostępu do sklepu testowego :)
    Co ciekawe w taki sposób możemy również podmienić całkowicie wygląd sklepu po zalogowaniu definiując całkowicie inny plik stylu w przypadku zalogowania.

Poleć forum znajomym