ROZWIĄZANE Ustawienia e-mail w sklepie Click Shop (SMTP)

Dyskusja w 'Sklep internetowy eSklep' rozpoczęta przez użytkownika Haft-Decor, 3 Październik 2016.

1. Haft-Decor

Haft-Decor Początkujący

Docenione treści:
    0
    Witam, mam problem z ustawieniem wysyłki ze sklepu.

Zmieniam funkcje na serwer smtp

Adres serwera podaje: smtp.haft-decor.pl
    Mail i hasło dla powiadomienia@haft-decor.pl

Port 465 i SSL

Niestety po uzupełnieniu danych takich samych jak w panelu, ciągle pojawia się błąd i nie chce wykonać testu "could not open socket"

Ustawienia wyżej działają w Thunderbird bez problemu.

Co robię źle ? Niestety bazie wiedzy nie znalazłam żadnej pomocy

2. casar

casar Profesjonalista

Docenione treści:
    135
    A na 587 i bez SSL działa?

3. LorK

LorK Przyjaciel forum Beta-tester

Docenione treści:
    96
    @Haft-Decor jeśłi wpisujesz

to robisz błąd w przepisywaniu. U mnie widnieją adresy typu:nazwaserwera.home.pl lub haft-decor.pl. Bez przedrostka smtp czy pop.

Jeśli chcesz używać szyfrowania a nie masz certyfikatu to w konfiguracji Thunderbirda wpisz w miejscu adresów serwerów nazwaserwera.home.pl (gdzie nazwaserwera to nazwa Twojego serwera w home), nazwa użytkownika to adres email - resztę rzeczy Thunderbird ustawi sobie sam.

4. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    https://haft-decor.pl działa, certyfikat jest zainstalowany poprawnie. Zmień po prostu adres serwera z smtp.haft-decor.pl na samo haft-decor.pl, nie wpisuj nic innego.

Chłopaki wyżej dobrze Ci zasugerowali, ale mając certyfikat dla domeny zainstalowany na serwerze, aby uzyskać połączenie szyfrowane, w konfiguracji aplikacji/skryptu/programu musisz wskazać ten adres, który certyfikat posiada. A u ciebie jest to www.haft-decor.pl oraz haft-decor.pl

Gdybyś nie kupowała swojego certyfikatu wtedy tak, wpisanie sklep123456.home.pl miało by sens i też by działało (uruchomiłby się certyfikat dla adresu serwera a nie domeny). Tak tez można ale nie w tym przypadku już.

Poleć forum znajomym