ROZWIĄZANE Wiele walut, wiele numerów rachunków

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika profarmer, 21 Styczeń 2016.

1. profarmer

profarmer Nowy użytkownik

Docenione treści:
    0
    Witam
    Mam problem z modyfikacją sklepu Click Shop Premium. Prowadzę sklep w języku angielskim z 8 różnymi walutami. Problem w tym, że do każdej waluty prowadzę oddzielny rachunek bankowy. W związku z tym chciałbym aby po wyborze towaru, sposobu wysyłki do każdej waluty wyświetlałaby się inna informacja odnośnie numeru konta na które klient ma wpłacić pieniądze wybierając sposób płatności jako przelew. Proszę o pomoc jak można rozwiązać ten problem.
    Pozdrawiam

2. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    Dla każdej waluty, określasz formę płatności, np. bierzesz sobie Płatność przelewem, edytujesz i aktywujesz, że jest ona dostępna dla płatności w PLN, Euro (jednej lub kilku dodanych wcześniej). Dodajesz sobie drugą formę płatności, np. Przelew 2 i aktywujesz ją dla waluty Jeny. Itd.

Teraz tworzysz formy dostawy przypisując im formy płatności, np. Kurier działa dla płatności Przelew 1, Przelew 2 i Przelew 3.

Co ważne, dla każdej formy płatności masz osobny komunikat na stronie i treść wiadomości e-mail. Jeśli chcesz różne koszty dostawy mieć i np. różne kwoty prowizji za przelew, to trzeba by dodać też więcej form dostawy.

Stau lubi to.
  3. profarmer

profarmer Nowy użytkownik

Docenione treści:
    0
    Ok, działa tak jak powinno. Z początku myślałem że każdy: przelew1,przelew2 itd będzie się wyświetlał i klient będzie musiał wskazać który wybiera ale jak zrobiłem to widzę że w zależności od waluty da się zrobić aby wyświetlał się tylko jeden. Dzięki, teraz tylko trochę zmieniania mnie czeka :)

4. Grzesiek

Grzesiek Centrum Pomocy

Docenione treści:
    331
    Tak. Podobnie jest z programi cenowymi, wagowymi, ilością sztuk. Dodając kilka dostaw, takich samych ale jednak różnych np. ze zmieniającymi się warunkami, raz od wagi, innym razem od wartości itp. klient końcowy w koszyku zawsze widzi tylko to, co system dopuści aby widział, a więc po spełnieniu warunków.

Podobnie jest tutaj, tylko pamiętaj, aby w komunikatach i treści wiadomości (która potem wstawiana jest w szablon wiadomości --> Zawartość --> Wiadomości e-mail) podać prawidłowe dane do przelewu. Na pewno warto jeszcze utworzyć np. stronę informacyjną, ukrytą, do której link podasz w każdej wiadomości. Coś na zasadzie, czytaj więcej nt. płatności z innych walutach.

Poleć forum znajomym