Chcę móc wykonać polecenie php wewnątrz pliku html (czyli bez zmiany rozszerzenia z .html na .php), czyli np: <html> <body> Dzisiaj jest <?php echo date('l, F jS, Y'); ?>. </body> </html> Generalnie można wymusić obsługę plików html jako php poprzez dodanie do pliku .htaccess lini: AddHandler application/x-httpd-php .html AddType application/x-httpd-php .php .html i tym pokrewnych. Z tym że to na home.pl nie działa. Z tego co wyczytałem, na home nie działa apache jako taki ale autorska wersja oprogramowania do obsługi serwera i nie uwzględnia ona addtype/addhandler dla php, dodatkowo od konsultantki dowiedziałem się że jest co prawda taka możliwość ale ona nie wie jaka, więc temat leci na forum. Czy ktoś spotkał się wcześniej z podobnym problemem i zna rozwiązanie?
A jak się to ma do mojego problemu? Może jakiś przykład bo nie widzę tego. P.S. Niestety nie mogę naruszyć struktury plików.
ja tak jak @casar - wolę pisać w PHP. @elemelek powiedz mi, czemu chcesz w HTMLu odpalać PHP? Nie możesz tego zmienić?
@LorK, napisałem wczesniej: nie mogę naruszyć struktury plików. To dosyć skompilowane do wytłumaczenia i nie jest to też miejsce na rozpisywanie się o tym. Jeżeli pogooglacie sobie frazy typu: "use php in html", "embeed php in html", "run php script in html" to zobaczycie że da się poprzez addType i addHandler własnie, które to nie działa na home.pl (tzn, podobno działa ale nie powiedzą jak). Jak bym mógł przepisać wszystko do php to by nie było w ogóle tematu.
@elemelek czy problem nadal występuje? Czy udało Ci się go rozwiązać? Wystawiłem zgłoszenie do techników w sprawie "addType" oraz "addHandler" (QA-37269). Wrócę tutaj do tematu, gdy uzyskam więcej informacji.
@elemelek "addType" oraz "addHandler" nie obsługujemy na ten moment. Jest za to inne rozwiązanie. Wystarczy odpowiedni .htaccess, w którym location będzie wskazywał na *.html i wymuszał używanie php na tych plikach. Code: :Location *.html Use php5 :Location Pozwolę sobie ustawić temat jako rozwiązany, w razie wątpliwości, proszę o odpowiedź.